2014-05-21 17:32:37• hírek • Nagykároly.ro

Már majdnem minden könyvet regisztráltak

Valamivel több, mint két hónap alatt sikerült végezniük a nagykárolyi Városi Könyvtár munkatársainak azzal a regisztrációs munkával, amelyet a Márai-program révén beszerzett új könyvek miatt végeztek.

Mint ismeretes, a nagykárolyi intézmény már több éve részese a Márai-programnak. Ennek az együttműködésnek tetemes mennyiségű könyv a kézzelfogható eredménye. Az idei évben, zömében gyermekkönyvekkel bővült a nagykárolyi Város Könyvtár könyvgyűjteménye, mondta el érdeklődésünkre Maurer Emese könyvtáros.

A magyarországi Márai-program keretében ez már a harmadik alkalom, hogy értékes könyvcsomag birtokába kerül az intézmény. Ebben az évben sajnos már „csak" 400 000 forint értékben vásárolhattak könyveket, azonban nem elégedetlenek, hiszen a széles körben tapasztalható gazdasági válság miatt egyre kevesebb pénz jut a kultúrára is.

„Elsősorban gyermekkönyveket igényeltünk, mivel azt tapasztaljuk, hogy olvasóközönségünk nagyobb részét a gyerekek, fiatalok teszik ki, akik leginkább a kötelező házi olvasmányokat keresik az intézményben. Ezek mellett találhatóak regények, ismeretterjesztő és egészségügyi-homeopátiás könyvek, de arra is törekszünk minden évben, hogy értékes szakkönyvekkel bővítsük a könyvállományt. Mindez azért is fontos, mert így azokhoz is eljutunk, akik esetleg szakdolgozatot írnak, és lehet, hogy olyan könyveket tudunk a rendelkezésükre bocsátani, amit egyébként nem tudnak beszerezni"- mondta a szakember.

Az idei „könyvtermés" majdnem egésze kölcsönözhető már a nagykárolyi intézménytől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: